'Meeste Android-toestellen standaard beveiligd tegen QuadRooter-lek'

Gepubliceerd op 10 Aug, 2016

De meeste Android-toestellen zijn volgens Google al beveiligd tegen het onlangs ontdekte QuadRooter-beveiligingsprobleem.
QuadRooter is een naam voor de combinatie van vier nieuw ontdekte beveiligingsproblemen bij Android-toestellen met een chip van fabrikant Qualcomm. Veruit de meeste Android-toestellen bevatten zo'n chip.
Door die lekken te misbruiken kunnen malafide apps zogenoemde 'root-toegang' tot een toestel krijgen. Daarmee krijgen aanvallers toegang tot alle gegevens op een toestel, en kunnen ze hem ook gemakkelijk afluisteren. Google meldt echter tegenover AndroidCentral dat veruit de meeste toestellen al bescherm zijn tegen het lek via de Verify Apps-functie, die sinds Android 4.2 (Jelly Bean) standaard staat ingeschakeld. Verify Apps is een functie die helpt bij het blokkeren en identificeren van malafide apps.  

Update

Google meldt verder dat drie van de vier beveiligingslekken al zijn verholpen in de meest recente beveiligingsupdate. Het vierde lek zal binnenkort worden gedicht, meldt het bedrijf. Een bekend Android-probleem is echter dat updates eerst nog moeten worden doorgestuurd via de fabrikanten van de toestellen, waardoor niet alle Android-gebruikers direct over de laatste updates beschikken.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.