Marktaandeel Android stijgt weer licht in Europa

Gepubliceerd op 05 Aug, 2015

In de grootste landen van Europa stijgt de populariteit van Android-telefoons weer licht.
In het tweede kwartaal van 2015 was 71,3 procent van de telefoons in de vijf grootste EU-landen een Android-toestel, terwijl 17,5 procent een iPhone was. Dat blijkt uit cijfers van Kantar over de verkopen in Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. In de voorgaande twee kwartalen was minder dan 70 procent van de verkochte toestellen een Android-model. Met name in de laatste drie maanden van 2014 deed de iPhone het goed, met 24,1 procent van de Europese markt. De verkopen van de iPhone stijgen aan het eind van het jaar doorgaans scherp, omdat dan nieuwe modellen verschijnen. Vergeleken met een jaar eerder is Android iets minder populair. Toen had het systeem een marktaandeel van 73,8 procent en was iOS goed voor 15,3 procent. Het marktaandeel Windows steeg licht van 8,8 naar 10 procent, geholpen door sterke groei in Duitsland en Italië. In Italië worden meer Windows-telefoons dan iPhones verkocht.

VS en China

In de VS wint Android aan populariteit, al treden daar ook grote seizoensgebonden verschuivingen op. Het Amerikaanse marktaandeel van Android steeg in een jaar tijd van 62,7 procent naar 66,1 procent, terwijl iOS licht daalde van 32,8 naar 30,5 procent. Veel verschillende fabrikanten verkopen Android-toestellen, maar volgens Kantar maken LG en Samsung in de VS de dienst uit. Zij zijn goed voor 78 procent van alle Android-verkopen. China is voor Apple steeds belangrijker, en de groei van de iPhone-verkopen is daar duidelijk terug te zien in de marktcijfers. Het marktaandeel van iOS steeg van 12,8 procent naar 20,1 procent. Android daalde van 84,3 naar 79 procent.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.