'MacBook Pro met touch-bediening en vingerafdrukscanner op komst'

Gepubliceerd op 10 Aug, 2016

Apple werkt aan een nieuwe versie van zijn MacBook Pro, met een lang touchscreen boven het toetsenbord die snelkoppelingen zal vertonen.
De knoppen op dat touchscreen zullen wisselen als de gebruiker van app wisselt. In iTunes worden bijvoorbeeld volumeknoppen getoond terwijl in een tekstverwerker knip- en plak-knoppen verschijnen. Het nieuwe model wordt al sinds het begin van het jaar getest, zeggen anonieme bronnen tegen Bloomberg. Maar de nieuwe laptop zal vermoedelijk nog niet worden getoond bij de eerstvolgende persaankondiging van Apple, waar een nieuwe iPhone wordt verwacht. Volgens de bronnen wordt de nieuwe laptop iets dunner dan de huidige MacBook Pro. Het ontwerp van die laptop is nu al vier jaar oud. Het trackpad zou iets groter worden en drukgevoelig zijn, net als in de MacBook van 12 inch. Verder krijgt de laptop mogelijk een vingerafdrukscanner. Die zou naast het touchscreen komen.

USB C

Volgens Bloomberg komt er ook een versie met een grafische chip van AMD. In de afgelopen jaren vertrouwde Apple in zijn MacBooks altijd op chips van Intel. De MacBook Pro zou worden voorzien van USB C-technologie, al is onduidelijk hoeveel van zulke poorten aanwezig zullen zijn en of er ook nog andere standaarden worden gebruikt. Via USB C kunnen tecnisch gezien allerlei soorten randapparatuur worden aangesloten, van opslagmedia tot muizen en beeldschermen. De MacBook van 12 inch is slechts voorzien van één USB C-poort en geen andere aansluitingsmogelijkheden. Apple kreeg onlangs in verschillende media kritiek te verduren, omdat het bedrijf verschillende soorten Macs verkoopt die al lang niet zijn geüpdatet. Het bedrijf verlaagt de prijzen van zijn oudere computers doorgaans ook niet of nauwelijks.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.