MacBook krijgt aanpasbaar e-ink-toetsenbord

Gepubliceerd op 19 Oct, 2016

In 2018 krijgen Apples MacBooks mogelijk een toetsenbord dat alle alfabetten ter wereld kan weergeven. In de toetsen worden kleine e-ink-schermpjes verwerkt.
Dat meldt de Wall Street Journal woensdag op basis van ingewijden. E-ink is de technologie die wordt gebruikt in de schermen van e-readers. Het schermtype gebruikt weinig energie, maar kan geen kleuren weergeven. Voor de technologie zou Apple samenwerken met de Australische startup Sonder. Eerder berichtte The Guardian zelfs dat er over overnamegesprekken tussen de twee bedrijven zijn. Apple-directeur Tim Cook zou de plannen voor nieuwe MacBooks vorige week hebben besproken met Foxconn, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de assemblage van veel Apple-apparatuur. Sonder werkt al samen met Foxconn en met E-Ink Holdings, maker van de schermtechnologie.

Emoji

Op de website van Sonder is al een voorbeeld te zien van het bijzondere toetsenbord, dat volgens Sonder aan het eind van het jaar op de markt komt voor 199 dollar. Behalve letters uit het Latijnse alfabet en tekens uit andere alfabetten kunnen de toesten van het Sonder-toetsenbord ook zo worden geconfigureerd dat ze emoji of iconen laten zien. Gebruikers zouden ook kunnen wisselen tussen verschillende toetsenbordindelingen als QWERTY (de meestgebruikte standaard) en DVORAK. Naar verluidt geeft Apple zijn MacBook Pro dit jaar al een langwerpig oled-scherm, dat boven het normale toetsenbord zal zitten. Hier zullen functietoetsen in zitten, die kunnen veranderen als gebruikers wisselen van app. Deze aankondiging wordt verwacht op 27 oktober.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.