Linkedin voegt alle notificaties samen in één systeem

Gepubliceerd op 11 Nov, 2015

Het professionele sociale netwerk Linkedin heeft één systeem ontwikkeld om alle notificaties te versturen. Op die manier moeten er minder klachten over ongewenste e-mails van het bedrijf komen.
Het bedrijf lag zwaar onder vuur omdat er te veel en ongewenste e-mails verstuurd werden aan leden. Dat leidde zelfs tot een rechtszaak met als gevolg dat Linkedin schadevergoedingen moest betalen.
Dat is nu verleden tijd, zegt Linkedin in een blogpost. Het bedrijf verstuurt nu de helft minder e-mails, maar gaat nog een stap verder en lanceert een systeem om verschillende typen notificaties, zoals e-mail, sms en mobiel, te uniformen. Het systeem wordt Air Traffic Controller (ATC) genoemd. ATC houdt bij het versturen van notificaties rekening met hoe lang gebruikers op het sociale netwerk doorbrengen. Iemand die er veel te vinden is, krijgt dan minder notificaties dan iemand die er bijna nooit is. Ook komt er een dagelijkse limiet op het aantal notificaties en worden de notificaties verder gepersonaliseerd.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.