LG presenteert smartphone met twee schermen en selfiecamera's

Gepubliceerd op 01 Oct, 2015

LG heeft woensdagnacht de V10 onthuld, een smartphone met een extra scherm en twee selfiecamera's.
Het apparaat heeft boven zijn grote scherm van 5,7 inch nog een extra rechthoekig display, waar favoriete apps op kunnen worden getoond. Tijdens het bekijken van video's of het spelen van games verschijnen notificaties bovendien op dit scherm, zodat ze niet over een deel van het grote scherm heen vallen. Het hoofdscherm heeft een qhd-resolutie (2560 bij 1440 pixels), terwijl het extra 2,1 inch-scherm 1.040 bij 160 pixels toont.

Camera's

Aan de voorkant van het toestel zitten twee camera's van 5 megapixel die groothoekselfies kunnen maken. Verder zet LG met de V10 in op het maken van video's, met een een 16 megapixel-camera aan de achterkant die in 4K-kwaliteit kan opnemen. Daarbij is onder meer elektronische beeldstabilisatie voor video's beschikbaar en kunnen filmpjes op het toestel snel worden gemonteerd en gedeeld. Het apparaat gebruikt een roestvrijstalen frame met een achterkant van silicone, die er volgens LG voor zorgt dat het toestel valbestendiger dan de concurrentie is. Het toestel zou vallen van een hoogte van ruim een meter kunnen overleven.

Verschijning

Zoals gebruikelijk plaatst LG zijn volumenknoppen aan de achterkant, maar daar tussenin zit nu een vingerafdrukscanner. Het apparaat heeft een accu van 3.000 mAh en wordt standaard geleverd met 64 GB opslagruimte, uitbreidbaar via een sd-kaart. Het apparaat heeft maar liefst 4 GB werkgeheugen die de Snapdragon 808-processor bijstaat. De V10 verschijnt deze maand nog in Zuid-Korea, in vijf kleuren. De rest van de wereld lijkt nog even te moeten wachten op het toestel, en of er een Europese release aan zit te komen is nog helemaal onduidelijk. In zijn aankondiging spreekt LG van een toekomstige verschijning in Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. LG bestempelt de V10 als "de eerste telefoon in de V-serie", waarmee het bedrijf lijkt aan te kondigen dat later nog meer toestellen in de serie zullen verschijnen. Het is onduidelijk of die ook meerdere schermen zullen krijgen. Door: Nu.nl

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.