LG komt dit jaar met twee high-end smartphones

LG zal dit jaar twee high-end smartphones uitbrengen. Dat heeft de fabrikant bekendgemaakt bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Eerder bevestigde het Zuid-Koreaanse bedrijf al de G5 over een maand voor het eerst te laten zien op telecombeurs Mobile World Congress.

LG vertelt niets over de high-end modellen bij in de kwartaalcijfers, die het dinsdagochtend naar buiten bracht. De fabrikant verwacht veel concurrentie in de high-end markt van ‘geanticipeerde premium modellen van concurrenten’. Daarmee doelt LG vermoedelijk op zijn Zuid-Koreaanse concurrent Samsung. Samsung zou volgens geruchten op Mobile World Congress eveneens een high-end model tonen, de vermoedelijke Galaxy S7.

In 2015 heeft LG in totaal 59,7 miljoen smartphones geleverd, een fractie meer dan de 59,1 miljoen in 2014. In de laatste drie maanden, waarin de V10 uitkwam, leverde de Zuid-Koreaanse fabrikant 15,7 miljoen smartphones.

De tv-tak kende een moeizaam jaar. Hoewel de omzet uit tv’s aan het einde van het jaar steeg ten opzichte van de periode ervoor, daalde hij ten opzichte van eind 2014. LG wijt dat aan een gedaalde vraag in de tv-markt en ongunstige wisselkoersen.

LG noemt 2015 voor het hele conglomeraat een ‘uitdagend’ jaar. De omzet daalde licht, van 59 biljoen won, omgerekend momenteel rond 45 miljard euro, naar 56,5 biljoen won. Het operationele inkomen voor het hele jaar daalde ook licht. Mede dankzij de Home Entertainment-tak was het laatste kwartaal wel positiever, met lichte stijgingen bij de omzet en de operationele winst.