Krijgt de volgende iPhone een keramische zirkoniabehuizing?

Gepubliceerd op 12 Sep, 2016

De volgende iPhone krijgt wellicht een keramische behuizing. Dat claimt een zelfbenoemde alchimist op basis van een patent van Apple dat vorige week uitkwam. De Apple Watch Series 2 heeft een duurdere variant die al gebruikmaakt van dit materiaal.

'Alchimist' Brian Roemmele haalt op Quora een patent aan dat na de presentatie van de nieuwe iPhones en Apple Watch online kwam en waarin Apple een proces beschrijft om keramisch zirkonia te verwerken in de behuizing van een smartphone. Hoewel de Apple Watch Series 2-variant van dit materiaal een dure versie is, schat de auteur dat de keramische behuizing in grote aantallen goedkoper zal zijn om te maken dan de huidige aluminium behuizing van iPhones. Apple zou overstappen op het keramische materiaal, omdat het sterk is, goed signalen doorlaat, relatief makkelijk te produceren is, hitte goed kan wegleiden en bovendien krasvast is. De nieuwe Watch zou dan wellicht gelden als een test om een product met dit materiaal op de markt te brengen. Hoewel de iPhone 7 niet eens uit is, gaan er al geruime tijd geruchten over de volgende generatie. Apple zou volgend jaar, naast de wijziging aan de behuizing, de lcd verruilen voor een oledscherm. De Apple Watch heeft sinds de eerste generatie een oledscherm en veel smartphones met Android en Windows hebben ook een dergelijke display. Omdat op een oledscherm alle pixels individueel in- en uitgeschakeld kunnen worden, is het contrast zo goed als oneindig. Patent keramische iPhone Bron: Tweakers

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.