KPN schroeft 4g-snelheid bij test op tot 391Mbit/s

Gepubliceerd op 14 Mar, 2016

KPN heeft de snelheid van 4g bij een test met 3 component carrier aggregation weten op te schroeven tot 391Mbit/s. Een jaar geleden bereikte de provider een maximale snelheid van 297Mbit/s door deze techniek in te zetten.

KPN haalde het nieuwe maximum bij een mobiel opstelpunt in Delft. Bij de test werd samengewerkt met Ericsson en Qualcomm, die achtereenvolgens de software en een testtoestel aanleverden. "Door nieuwe software toe te passen worden de drie frequenties efficiënter benut", claimt Jacob Groote, directeur Mobiele Netwerken bij KPN. Vorig jaar werd een snelheid van 297Mbit/s behaald. KPN en zijn partners maken gebruik van 3 component carrier aggregation. Hierbij bundelen ze de 2600MHz frequentieband met de 800MHz- en de 1800MHz-frequenties. Smartphones die 4g via lte cat. 9 ondersteunen, kunnen overweg met deze techniek. Het gaat hierbij om vrijwel alle recente high-end smartphones. Ook Vodafone experimenteert met 3 component carrier aggregation, maar niet bekend is tot welke snelheden deze aanbieder komt. Door: Tweakers.net

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.