KPN opent datacenter in Eindhoven

Gepubliceerd op 07 Jul, 2015

In aanwezigheid van burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven heeft KPN op de High Tech Campus officieel zijn tiende datacenter geopend. Het zou gaan om het eerste Tier IV-datacenter in Nederland. Tier IV is wereldwijd de hoogst haalbare norm voor datacenters. KPN heeft na een audit de certificering hiervoor toegekend gekregen van het Uptime Institute.

Volgens KPN krijgen klanten met Tier IV de hoogst haalbare garantie dat de stroomvoorziening van hun servers niet wegvalt. Dat betekent grote zekerheid van de continuïteit van bedrijfsprocessen voor die klanten. Zij kunnen hun eigen servers in het datacenter van KPN plaatsen, die deze dan voorziet van stroom, koeling en een onderkomen in een veilig pand.

Verder beweert KPN dat het datacenter ook duurzaam is. De computerlocatie gebruikt 100 procent duurzaam opgewekte groene energie en voor de koeling wordt gebruikgemaakt van de warmtering, die al op de campus aanwezig is. Alle restwarmte van het datacenter gaat via diezelfde ring naar de andere gebouwen op de campus. Daarmee is dit datacenter niet alleen CO2 neutraal, maar zelfs CO2 negatief, aldus het ict-concern.

Bron: Computable

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.