Komst iPhone 8 vertraagd
Problemen bij de ontwikkeling van software voor de iPhone 8 kunnen het toestel mogelijk vertragen. Daarnaast bestaat er een kans dat belangrijke functies pas later worden geactiveerd.

Dat vertelt een anonieme bron aan het doorgaans betrouwbare Fast Company. Volgens de bron zou er paniek zijn binnen het iPhone 8-team van Apple.

De softwareproblemen zouden ertoe kunnen leiden dat de iPhone 8 pas later wordt geproduceerd en geleverd aan klanten. De vertraging zou nog niet definitief zijn, maar afhangen van hoe snel de problemen worden opgelost.

Eerdere geruchten suggereerden al dat de draadloze oplaadfunctie van de iPhone 8 pas in een latere software-update wordt geactiveerd. Fast Company denkt dat ook de nieuwe 3D-gezichtsdetectie wellicht zal worden vertraagd wegens de softwareproblemen.

Vingerafdrukscanner

Volgens de bron weet Apple nog niet wat er zal gebeuren met de Touch ID-vingerafdrukscanner in de iPhone 8. De kans zou echter aanwezig zijn dat deze onder het OLED-scherm wordt geïntegreerd. In gelekte foto’s was de vingerlezer niet te zien, omdat de thuisknop is verdwenen.

Apple heeft niet op de geruchten gereageerd. Vermoedelijk wordt de iPhone 8 in september onthuld.