Kleine iPad Pro heeft 2GB werkgeheugen

De iPad Pro met 9,7″-scherm die Apple dinsdag aankondigde, blijkt over 2GB werkgeheugen te beschikken. Dat is minder dan de 4GB ram die de 12,9″-variant van de iPad Pro aan boord heeft. Tijdens de presentatie deed Apple geen uitspraken over het geheugen.

Ook in de specificaties op de Apple-website is niets terug te vinden over het aanwezige werkgeheugen in de verschillende iPads, zodoende was nog niet bekend hoeveel ram de kleine iPad Pro heeft. Matthew Panzarino van TechCrunch heeft een exemplaar van de nieuwe tablet in handen en draaide Geekbench. Daaruit blijkt dat er 2GB ram aanwezig is, net zoals in de iPad Air 2. Ook is te zien dat de A9X-soc in de nieuwe iPad Pro iets langzamer is geklokt. De twee kernen hebben een snelheid van 2,16GHz, terwijl dat in de 12,9″-variant van de tablet 2,25GHz is.

iPad Pro 9,7"

Hoewel de kleine iPad Pro minder geheugen heeft dan de 12,9″-versie, is de nieuwe tablet op andere punten wel beter dan zijn grotere broer. Zo heeft de kleine versie een nieuw ‘TrueTone’-scherm dat voor betere kleurweergave moet zorgen door automatisch de kleurtemperatuur op de omgeving aan te passen. Verder heeft de 9,7″-variant een betere camera met 12 megapixels, die 4k-video’s kan schieten en slowmotionfilmpjes maakt met 120fps in 1080p-resolutie of 240fps in 720p-formaat. De grote iPad Pro heeft een 8-megapixelcamera die niet hoger gaat dan 1080p en alleen in 120fps kan filmen in 720p-resolutie.

Met een andere foto toont Panzarino dat de iPhone SE 2GB ram aan boord heeft, dat is vergelijkbaar met de iPhone 6s. De A9-soc in de kleine iPhone heeft met 1,8GHz ook dezelfde kloksnelheid als in de 6s.

De iPad Pro 9,7″ komt begin april in Nederland en België op de markt voor een adviesprijs vanaf 689 euro.

Door: Tweakers.net