'Huawei pakt derde positie op smartphonemarkt in 2015'

Gepubliceerd op 15 Jan, 2016

Huawei is in 2015 uitgegroeid tot de op twee na grootste smartphonefabrikant ter wereld. De smartphonemarkt als geheel groeide met iets meer dan 10 procent.
Dat stelt marktonderzoeker Trendforce donderdag. In totaal werden er 1,29 miljard smartphones verkocht in 2015, berekenden de onderzoekers. Samsung bleef de grootste smartphonemaker, al zag het bedrijf zijn marktaandeel wel afnemen van 27,8 procent naar 24,8 procent. Het bedrijf verscheepte 320 miljoen smartphones, 1,8 procent minder dan een jaar eerder. Het is volgens Trendforce voor het eerst dat Samsung zijn smartphoneverkopen ziet dalen over een heel jaar. Apple houdt zijn tweede positie in de ranglijst vast, met een kleine groei van 16,4 naar 17,5 procent en 227 miljoen verkochte toestellen. De derde plaats van Huawei wordt bereikt met 8,4 procent van de smartphoneverkopen. Vorig jaar was het bedrijf nog goed voor 6,2 procent van de markt. Dit jaar doorbrak het bedrijf voor het eerst de grens van 100 miljoen smartphoneverkopen.

LG

Xiaomi, Lenovo en LG maken de top zes af met allemaal iets meer dan 5 procent van de verkopen. Voor LG was de verschijning van de V10, het nieuwste vlaggenschip, volgens Trendforce erg belangrijk. De eerdere G4, die in de eerste helft van het jaar verscheen, deed het juist niet erg goed. Lenovo deed het in 2014 erg goed, na de overname van Motorola. In 2015 werden echter nog maar 70 miljoen smartphones verkocht, zo'n 24 procent minder dan een jaar eerder, denkt Trendforce. Het bedrijf heeft gezegd dat de merknaam Motorola dit jaar verdwijnt en dat er minder verschillende Lenovo-modellen zullen verschijnen. Trendforce verwacht dat volgend jaar nog eens 100 miljoen extra smartphones zullen worden verkocht, voor een totaal van 1,4 miljard. Door: Nu.nl

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.