HTC komt met internationale versie van waterdichte smartphone zonder 3,5mm-jack

HTC heeft de evo-versie van de HTC 10 aangekondigd. In de VS bracht de fabrikant het toestel uit onder de naam Bolt. Daar is het toestel, dat niet over een 3,5mm-aansluiting beschikt, alleen beschikbaar bij provider Sprint. De HTC 10 evo is bedoeld voor de internationale markt.

Het nieuwe toestel heeft een 5,5″-scherm met een resolutie van 2560×1440 pixels en is daarmee iets groter dan het 5,2″-scherm van de HTC 10. Deze versie maakt eveneens gebruik van Gorilla Glass 5. Verder is het toestel uitgerust met een 16-megapixelcamera aan de achterkant en een 8-megapixelcamera aan de voorkant, wat eveneens een verbetering ten opzichte van de HTC 10 is met respectievelijk twaalf en vijf megapixels. Op het gebied van processor en geheugen scoort de evo-variant weer iets lager met een Snapdragon 810 van maximaal 2GHz en 3GB werkgeheugen aan boord. De opslag komt neer op 32GB met een bruikbare ruimte van ongeveer 23GB. Via een micro-sd-kaart is de opslag uit te breiden tot 2TB.

De accu van de evo is net iets groter dan die van de HTC 10, met een capaciteit van 3200mAh. Deze beschikt over de snellaadtechniek Quick Charge 2.0, in plaats van 3.0 bij zijn voorganger. Het toestel draait op de laatste Android-versie. Net als bij de Amerikaanse tegenhanger al bekend was, is de HTC 10 evo voorzien van een ip57-specificatie. Dat houdt in dat de telefoon een half uur lang op een diepte van een meter onderwater kan blijven. Het toestel heeft bovendien geen aansluiting voor een 3,5mm-plug aan boord. In plaats daarvan kunnen gebruikers via de usb-c-aansluiting naar muziek luisteren.

Het is nog onduidelijk op welk tijdstip de telefoon naar de Benelux komt en welke prijs eraan verbonden is. Volgens Engadget ligt de prijs tussen de 450 en 500 pond, dat is omgerekend ongeveer 530 tot 590 euro.

htc 10 evo 2