HP en Intel starten samen HPC-center

Gepubliceerd op 15 Jul, 2015

HP gaat met Intel nauwer samenwerken op het gebied van high performance computing (hpc). Dit om gebruikersinnovatie te verbeteren en de toegankelijkheid van hpc voor klanten te vergroten. Hiervoor richten de bedrijven een nieuw zogeheten Center of Excellence in. In dit team brengen HP en Intel experts op het gebied van supercomputing bij elkaar. Doel ervan is om via de gebundelde expertise gebruikers beter te ondersteunen in planning, ontwikkeling, inzet en beheer van hpc-systemen.

HP en Intel kondigden de samenwerking aan op de International Supercomputing Conference in Frankfurt. Door de alliantie krijgen bedrijven en instanties makkelijker toegang tot de voor hpc-doeleinden geschikte Intel- en HP-technologie en bijbehorende ondersteuning, beweren de twee ict-concerns. Ze wijzen er bijvoorbeeld op dat het hpc-platform, gebaseerd op HP Apollo-servers,  verrijkt wordt met nieuwe Intel-chiptechnologie.

Volgens HP breidt het hpc-segment zich momenteel snel uit en is er een groeiende vraag zichtbaar bij zowel overheden en de academische wereld als de zakelijke markt. Onderzoeksbureau IDC voorspelt dat de bestaande supercomputing-servermarkt groeit tot 15,2 miljard dollar in 2019. Klanten adopteren hpc- technologie om geavanceerde analyses en big data-workloads uit te voeren.

Bron: Computable

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.