Gratis upgrade naar Windows 10 ook na deadline nog mogelijk

Gepubliceerd op 01 Aug, 2016

Hoewel het op 29 juli officieel voor het laatst mogelijk was om gratis te upgraden naar Windows 10, blijkt de update via een omweg alsnog gratis beschikbaar te zijn.
Gebruikers van Windows 7 en 8.1 kregen een jaar de tijd om naar Windows 10 te updaten zonder ervoor te betalen. Nu kost een upgrade 135 euro. Het nieuwe besturingssysteem blijkt echter nog gratis te zijn voor mensen die ondersteunende technologie├źn gebruiken. Het gaat bijvoorbeeld om slechtzienden die tekst op het scherm laten voorlezen. Maar of gebruikers die technologie ook daadwerkelijk gebruiken, wordt niet getest, zo ontdekte The Register. Daarom is toegang tot Windows 10, inclusief de grote verjaardagsupdate, in de praktijk voor iedereen nog gratis. Het is onduidelijk of Microsoft van plan is maatregelen te nemen tegen mensen die een visuele beperking veinzen om gratis software te bemachtigen.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.