Google wordt onderdeel van Alphabet

Gepubliceerd op 11 Aug, 2015

Google gaat op grote schaal reorganiseren. De internetgigant wordt onderdeel van een nieuw opgericht moederbedrijf, namelijk Alphabet. Het bedrijf wordt geleid door Google-oprichters Sergey Brin en Larry Page. Dit maakt Page bekend in een blog. Het nieuwe moederbedrijf richt zich niet alleen op internetgerelateerde producten, maar zal ook medische organisaties onder zijn hoede nemen.

Alphabet is een verzameling van bedrijven, waarvan Google de grootste is. Larry Page stopt als ceo bij Google en gaat verder als ceo van het nieuwe moederbedrijf. Sundar Pichai neemt het stokje van Page over en wordt ceo van Google. Hij richt zich op Android, Chrome en de zoekmachine. Daarnaast houdt hij zich bezig met innovatieve ontwikkelingen. Ook Google X, de tak die zich onder andere richt op de ontwikkeling van Drones, en de investeringsmaatschappij Google Ventures worden onderdeel van Alphabet.

www.abc.xyz

Naast Google worden ook andere bedrijven onderdeel van Alphabet, waaronder de medische bedrijven Life Sciences en Calico, een bedrijf dat het verlengen van de levensverwachting van de mensen onderzoekt. Google wil met deze herstructurering ook producten die niet direct internet-gerelateerd zijn op een onafhankelijke manier uitvoeren. Ieder bedrijf krijgt zijn eigen ceo.

Met de oprichting van Alphabet Inc komt Google Inc te vervallen. Alle uitstaande aandelen Google Inc worden één op één geconverteerd naar aandelen Alphabet Inc. Alphabet is op internet te vinden onder de url www.abc.xyz omdat alphabet.com al gebruikt wordt door BMW (lease-tak).

Door: Computable

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.