Google kan wachtwoorden van Android-telefoons op afstand wijzigen

Gepubliceerd op 23 Nov, 2015

Google kan het codeslot van veel Android-telefoons op afstand aanpassen bij een gerechtelijk bevel.
Dat meldt een Amerikaanse officier van justitie, aldus Tweakers. Het gaat hierbij om het wachtwoord om de telefoon mee te ontgrendelen. Door het aangepaste codeslot door te geven aan de politie, is het mogelijk om een smartphone te doorzoeken naar bijvoorbeeld bewijs in een politiezaak. Google zou alleen het codeslot kunnen aanpassen op onversleutelde telefoons. Hierdoor zijn veel smartphones met de laatste Android-versies niet vatbaar voor de wachtwoordwijziging. Sinds Android 6.0 staat versleuteling standaard ingeschakeld. Op Android 5.0 is versleuteling ook beschikbaar, maar staat de functie uitgeschakeld.

iPhone

iPhones werden in Amerika naar Apple toegestuurd met een lege harde schijf, waar alle bestanden op werden gezet. Dit was tot en met iOS 7 mogelijk. Sinds iOS 8 zijn iPhones ook standaard versleuteld, totdat de ingestelde toegangscode wordt ingevoerd.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.