Google geeft Pixel-smartphones double-tap en raise-to-wake

Gepubliceerd op 23 Nov, 2016

Google is begonnen met het vrijgeven van updates voor de Pixel- en Pixel XL-smartphones die twee moves-functies toevoegen. De double-tap- en raise-to-wake-functies zaten al in eerdere Nexus-toestellen, maar nog niet in de Pixels.

Het gaat om een ota-update van 261MB met buildnummers NPF26J voor de Pixel XL en NPF26J voor de Pixel. Ook de zipbestanden zijn te downloaden, voor zowel de NPF26J als de NPF26J. Canada lijkt het eerste land te zijn waar de update is gedistribueerd, volgens meldingen op Reddit. De nieuwe eigenschappen zijn te vinden in de Moves-sectie van Android. Ook in de beta-firmware van Android-versie 7.1.1 zouden de functies zitten. Double-tap zorgt ervoor dat de gebruiker met twee vingers op het scherm kan tikken om notificaties te tonen. Raise-to-wake zorgt ervoor dat de Pixel opgepakt kan worden om het scherm te activeren en notificaties te kunnen zien. De functies waren niet alleen al beschikbaar voor eerdere Nexus-toestellen, maar ook bij andere Android-smartphones. Apple heeft raise-to-wake aan iOS 10 toegevoegd. Een van de eigenschappen waarmee Google zich met de Pixels wil onderscheiden, is met de snelle uitrol van nieuwe features. De smartphones zijn in een beperkt aantal landen beschikbaar, Nederland en België horen daar niet bij.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.