Google brengt Android Oreo (Go edition) en Android 8.1 woensdag uit

Gepubliceerd op 05 Dec, 2017

Google brengt woensdag Android Oreo (Go edition) uit. Fabrikanten kunnen de uitgeklede Android-versie gebruiken voor budgetsmartphones. Het besturingssysteem neemt weinig ruimte in en bevat Google Data Saver-functies om op mobiele data te besparen.

Google maakt Android Oreo (Go edition) van Android 8.1 woensdag beschikbaar voor fabrikanten. Het bedrijf verwacht dat zij in de komende maanden toestellen met het besturingssysteem uitbrengen. Google introduceerde Android Go afgelopen mei, tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie I/O. Woensdag komt ook de reguliere versie van Android 8.1 uit.

De Go-editie draait op Android Oreo-smartphones met 512MB tot 1GB ram. Google heeft optimalisaties doorgevoerd bij drie onderdelen: het besturingssysteem, de apps en de Play Store. Door de omvang van het besturingssysteem en de voorgeïnstalleerde Google-apps terug te brengen, zouden smartphones met Oreo (Go edition) 50 procent meer opslagcapaciteit overhouden dan met Android Nougat.

Het besturingssysteem bevat onder andere aangepaste versies van bestaande apps: Google Go, Google Assistant Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Gboard, Google Play, Chrome en de Files Go-app. De Files Go-app is een bestandsbeheerprogramma dat onder andere adviseert over het verwijderen van spam en ongebruikte apps.

De ontwikkelaar belooft dat de uitgeklede variant dezelfde beveiligingsupdates krijgt als de reguliere versie en ook is Google Play Protect aanwezig, dat malware buiten de deur moet houden. Gebruikers kunnen elke Android-app installeren, maar Google richt een speciale sectie in om voor Go geoptimaliseerde apps te bundelen. Het bedrijf laat de release samenvallen met de brede beschikbaarheid van Android 8.1, dat dus eveneens woensdag verschijnt en een reeks kleine verbeteringen brengt, zoals duidelijkere accu-informatie over bluetoothaccessoires.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.