Google activeert snelladende mobiele pagina's in Nederland

Gepubliceerd op 02 Aug, 2016

Google heeft dinsdagmiddag de zogenoemde  Accelerated Mobile Pages (AMP, snelladende mobiele pagina's) geactiveerd.
Door AMP kunnen de artikelen van diverse media waaronder NU.nl sneller worden weergegeven, omdat de artikelen op de servers van Google staan opgeslagen. Ook worden er enkele beperkingen opgelegd op het gebied van advertenties. Er worden nog wel advertenties weergegeven, maar advertenties die voor vertraging zoeken zijn niet toegestaan. AMP-berichten worden bovenin het zoekscherm van Google weergegeven en zijn te herkennen aan een bliksemicoontje. AMP was al actief in het buitenland, door samenwerkingen met onder meer de New York Times, de BBC en de Washington Post.

Facebook

Google gaat met AMP de strijd aan met de Instant Articles van Facebook. Die werken ongeveer hetzelfde; uitgevers kunnen hun artikelen binnen een vormgeving van Facebook op de servers van Facebook publiceren. Als gebruikers zo'n artikel aanklikken is het direct leesbaar op Facebook en hoeft de pagina van de nieuwssite zelf dus niet worden geopend.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.