Gerucht: Apple wil omgevingsinformatie toevoegen aan beeld iPhone-camera

Gepubliceerd op 17 Nov, 2016

Apple werkt volgens een nieuw gerucht aan het inbouwen van augmented reality in de camera-app van de iPhone. Het gaat om een geavanceerde versie van het idee dat de Nederlandse app Layar in 2009 voor het eerst liet zien.

Zo moeten gebruikers in de camera-app onder meer in het beeld op objecten kunnen richten en vervolgens een beschrijving kunnen krijgen van wat het is. Apple wil dat de camera-app aanwijzingen voor navigatie over het straatbeeld heen kan leggen en de app moet bovendien in staat zijn om gezichten van mensen aan te passen. Die functies lopen voor op de release van een eigen bril met die functionaliteiten, meldt Business Insider. Het is nauwelijks een geheim dat Apple werkt aan toepassingen voor augmented reality. Voorman Tim Cook zei enige tijd geleden al veel meer te zien in augmented dan in virtual reality en onlangs ging al het gerucht over de ar-bril van Apple. Bovendien heeft Amerikaanse fabrikant diverse bedrijven overgenomen die zich specialiseerden in ar-toepassingen, zoals Faceshift, dat werkte aan motion-capture voor Star Wars. Het voorzien van een camerabeeld van online informatie is geen geheel nieuw idee. Het Nederlandse Layar werd daar wereldwijd bekend mee in 2009, toen het een Android-app uitbracht. Samsung leverde de app mee op de eerste Galaxy-smartphone in dat jaar. Het bedrijf redde het uiteindelijk niet om genoeg geld te verdienen met de dienst en verlegde zijn aandacht naar het voorzien van papieren uitgaves met door smartphones scanbare advertenties.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.