Gerucht: Apple Watch krijgt 16nm-soc, gps en meer accucapaciteit

Gepubliceerd op 08 Aug, 2016

Apple komt naar verluidt met twee Apple Watch-varianten in de tweede helft van dit jaar. Naast een update van het huidige model met een 16nm-soc, komt de Apple Watch 2 met gps en een accu met grotere capaciteit. Dat claimt een bekende analist.

Naast een processor die het bedrijf op 16nm bij TSMC laat produceren, wordt de huidige Apple Watch beter bestand tegen water. Analist Min-Chi Kuo van KGI spreekt van een iteratieve update, volgens Apple Insider, die documenten met adviezen van de analist aan investeerders in handen kreeg. Min-Chi Kuo is een Apple-watcher die regelmatig correct informatie over komende Apple-producten in zijn investeerdersadviezen verwerkt, gebaseerd op zijn contacten met leveranciers.

De huidige S1-soc van de Apple Watch maakt Samsung op een 28nm-procedé. De stap naar een 16nm-productie kan de processor, die Apple een system in package noemt vanwege de integratie van ram en flash, zuiniger en compacter maken, terwijl ook de kloksnelheid wellicht omhoog kan.

Naast een bijwerking van de huidige Apple Watch brengt het bedrijf volgens het gerucht een Apple Watch 2 uit. Dit horloge zal hetzelfde uiterlijk als het bestaande model krijgen: Apple zou voor een grotere accucapaciteit hebben gekozen en de dikkere accu zou voorkomen dat de Watch 2 dunner kan worden. Daarnaast zou de Apple Watch 2 gps-ondersteuning en een barometer krijgen. Eerdere geruchten spraken al over lte-ondersteuning voor de Apple Watch 2 maar Kuo denkt dat dit pas in 2017 toegevoegd zal worden. De introductie van de nieuwe Apple Watch-modellen zou in september plaatsvinden, tegelijk met die van de iPhone 7.

 

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.