Foto's tonen BlackBerry met fysiek toetsenbord

Gepubliceerd op 05 Dec, 2016

Er zijn foto's opgedoken van wat vermoedelijk de BlackBerry Mercury is. Het zou gaan om het laatste ontwerp van BlackBerry zelf. Het Canadese bedrijf is het ontwerpen en fabriceren van smartphones aan het uitbesteden en richt zich alleen nog op software.

De foto's staan op het Chinese sociale netwerk Weibo, maar de bewuste gebruiker heeft ze verwijderd. Hoewel de afbeeldingen er geloofwaardig uitzien, zegt BlackBerry-fansite Crackberry dat ze niet zeker zijn van de echtheid van de foto's, omdat ze niet kunnen vaststellen of het toestel er inderdaad zo uit gaat zien. BlackBerry heeft al wel bevestigd aan een laatste toestel met fysiek toetsenbord te werken. Het toestel op de foto's lijkt een scherm met een reguliere beeldverhouding te hebben, in tegenstelling tot de Passport van twee jaar geleden met een vierkant display. Het homescreen toont een Android-uitgave en geen BlackBerry 10. Onder het scherm zit een fysiek toetsenbord van vier regels. Boven het scherm zit een strook met de frontcamera, luidspreker en sensoren. Het uiterlijk daarvan ziet er onafgewerkt uit, waardoor het erop lijkt dat het gaat om een prototype. Volgens eerdere geruchten heeft de telefoon een 4,5"-scherm met een aspect ratio van 3:2 en een full-hd-resolutie. De soc is een Snapdragon 625, die vergezeld is van 3GB ram en 32GB opslagruimte. De batterij zou 3400mAh groot zijn en de voor- en achtercamera's hebben respectievelijk 8- en 18-megapixelsensors. In september kondigde BlackBerry aan dat het bedrijf stopt met het produceren van smartphones. Het bedrijf gaat door met de verkoop van licenties van zijn merknaam en Android-skin, zodat derde partijen met de merknaam toestellen kunnen blijven maken. De dit jaar uitgekomen DTEK50 en DTEK60 zijn voorbeelden van deze nieuwe strategie. De toestellen zijn gebaseerd op bestaande modellen van Alcatel.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.