Facebook wil telecominfrastructuur verbeteren met Intel en Nokia

Gepubliceerd op 22 Feb, 2016

Facebook is het Telecom Infra Project begonnen waarbij providers, netwerkbedrijven en systeembouwers bij elkaar gebracht moeten worden om te werken aan nieuwe infrastructuur voor telecomnetwerken. Onder andere Intel en Nokia zijn aan boord.

Volgens Facebook is het steeds makkelijker om video en vr-beelden te delen, maar groeit de netwerkcapaciteit niet zo snel als nodig is. Het Telecom Infra Project moet daarom bedrijven en organisaties laten samenwerken aan referentieontwerpen die providers kunnen gebruiken bij het aanleggen van nieuwe generaties netwerken zoals die voor 5g. Naast Intel en Nokia hebben Deutsche Telekom en SK Telecom hun medewerking toegezegd. De ontwerpen betreffen technieken op gebied van netwerktoegang, de backhaul en het beheer. Bovendien is het doel van het project om zoveel mogelijk te streven naar nieuwe ontwerpen voor onderdelen en niet voor volledige systemen; hierdoor zouden providers kosten kunnen besparen en meer flexibiliteit hebben bij het aanleggen van netwerkinfrastructuur. Facebook heeft baat bij snellere netwerken met meer bandbreedte. Het bedrijf heeft hoge verwachtingen van vr-video, dat meer opslagruimte kost dan traditionele video. Volgens het sociale netwerk gaat virtual reality nieuwe sociale mogelijkheden opleveren. In totaal hebben Facebook-gebruikers inmiddels 20.000 360-gradenvideo's aan de site toegevoegd, die met een vr-bril een panoramische weergave bieden. De bekendste fabrikant van vr-brillen, Oculus, is onderdeel van Facebook en het bedrijf heeft een speciaal 'social vr'-team ingericht dat zich richt op vr-gebruik door het sociale netwerk. Door: Tweakers.nl

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.