Facebook laat bedrijven betalen voor WhatsApp

Gepubliceerd op 30 Jul, 2015

Langzaam wordt duidelijk hoe Facebook zijn miljardenaankoop WhatsApp denkt terug te verdienen: door bedrijven te laten betalen.

Het plan ligt in het verlengde van het bekende Facebook-model. Gratis voor gebruikers, maar wanneer je een bedrijfspagina opzet en je posts in de schijnwerpers wil hebben moet er worden betaald. Facebook heeft een soortgelijke constructie voor ogen bij WhatsApp en Facebook Messenger, vertelt Mark Zuckerberg tijdens een analistenbijeenkomst rond de kwartaalcijfers waarvan TechCrunch verslag doet.

Organische interacties

Dat moet uiteindelijk zijn vruchten afwerpen, denkt de Facebook-CEO. "Op de lange termijn willen we ervoor zorgen dat mensen goede organische interacties met bedrijven krijgen, wat uiteindelijk een enorme vermenigvuldiger voor het verdienmodel wordt", aldus Zuckerberg wat cryptisch.

Het komt neer op een (voor bedrijven) betaalde klantenservice op WhatsApp en Messenger. Geen advertenties maar bestellingen volgen en direct contact met bedrijven. Hiervoor onthulde Facebook al eerder het Business on Messenger-platform. Wanneer deze voor WhatsApp verschijnt is nog niet bekend. Wel wil Facebook eerst een gratis pilot draaien.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.