Facebook gaat veiligheidscontrole breder inzetten na aanslagen Parijs

Gepubliceerd op 16 Nov, 2015

Facebook is van plan de 'veiligheidscontrole', die het vrijdag activeerde bij de aanslagen in Parijs, vaker en breder in te zetten.
Dat meldt het sociale medium in een blog. Met de veiligheidscontrole kunnen gebruikers die in de buurt zijn van een ramp aangeven dat zij veilig zijn.
Voorheen werd de veiligheidscontrole alleen gebruikt bij natuurrampen, waaronder de tsunami in 2011 en tyfoon Ruby op de Filipijnen. Volgens Facebook was er tijdens en na de aanslagen in Parijs ook behoefte aan de veiligheidscheck, ook al betrof het hier geen natuurramp. Het sociale medium heeft zijn beleid op het gebruik van de veiligheidscontrole aangepast, en zal de check nu ook vaker toepassen in het geval van andere tragische gebeurtenissen. Op de vraag waarom de veiligheidscontrole nu voor het eerst werd gebruikt bij aanslagen, en niet eerder bij andere gebeurtenissen in andere delen van de wereld, stelt Facebook dat er "voor alles een eerste keer is, zelfs in complexe en gevoelige tijden, en voor ons was dat Parijs".

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.