Facebook gaat 360 graden-video's in nieuwsfeed tonen

Gepubliceerd op 24 Sep, 2015

Facebook heeft ondersteuning toegevoegd voor 360 graden-video's. De video's zijn te bekijken op de website en in de Android-app.
Dit heeft Facebook aangekondigd. Door tijdens het afspelen van een 360 graden-video een smartphone te bewegen, is het mogelijk om rond te kijken in de omgeving. De video's worden opgenomen met behulp van speciale panoramacamera's. Facebook werkt samen met een aantal grote merken om 360 graden-video's op het sociale netwerk te tonen, waaronder Star Wars, Discovery, GoPro en Saturday Night Live. Deze merken zullen op hun Facebook-pagina's 360 graden-video's delen. De nieuwe 360 graden-video's worden vanaf vandaag uitgerold voor websitebezoekers en gebruikers van de Android-app. Volgens Facebook komt de functie "in de komende maanden" ook naar iOS.

Virtual reality

360 graden-video's zijn al langer op verschillende manieren te bekijken, waaronder met een virtual realitybril. Facebook lijkt zich met de nieuwe videofunctie voor te bereiden op de Oculus Rift. Deze vr-bril van Facebook verschijnt begin 2016.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.