Ericsson en Apple staken patentstrijd en gaan aan 5g-technologie werken

Gepubliceerd op 21 Dec, 2015

Ericsson en Apple hebben overeenstemming bereikt over het gebruik van elkaars patenten op gebied van gsm-, umts- en lte-technologie. Daarmee komt een einde aan een patentstrijd. Tegelijk kondigen de bedrijven aan samen te werken aan onder andere 5g-technieken.

Ericsson en Apple hebben een licentieovereenkomst voor het gebruik van elkaars patenten gesloten die wereldwijd geldt en die zeven jaar van kracht blijft. De overeenkomst omvat onder andere het gebruik van zogenoemde standard-essential-technologie met betrekking tot gsm, umts en lte, waar met name Ericsson patenten op heeft. Apple gaat het Zweedse bedrijf een niet nader genoemd bedrag betalen en daarna royalties afdragen, meldt Ericsson. Niet alleen is er sprake van een schikking in een patentstrijd, maar ook gaan de technologiebedrijven nauw samenwerken. Dat zou op meerdere vlakken moeten gebeuren waaronder bij de ontwikkeling van nieuwe netwerkstandaarden, die veel bedrijven als '5g' aanduiden, optimalisatie van bestaande draadloze netwerktechnologie en het efficiënter afhandelen van dataverkeer voor video. Ericsson begon de juridische patentstrijd tegen Apple begin dit jaar, onder andere door de iPhone-maker in Nederland aan te klagen. Ericsson bezit patenten over telecomstandaarden en wilde deze onder de zogenaamde frand-voorwaarden aan Apple in licentie geven, maar het concern uit Cupertino ging hier niet op in. Ook in andere landen, waaronder Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de VS, begon Ericsson rechtszaken. Door: Tweakers

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.