Drag&Drop op iPhone in iOS 11?

Gepubliceerd op 13 Jun, 2017

Een ontwikkelaar heeft de functie drag&drop aan de praat gekregen op iPhones met de bèta van iOS 11. Apple presenteerde het als een functie die alleen werkt op iPads, maar volgens de ontwikkelaar heeft de fabrikant de feature ook ingebouwd voor zijn telefoons.

Drag&drop op iOS 11 iPhoneApple heeft op drie plekken aangegeven dat de functie niet moet werken op iPhones, zo zegt ontwikkelaar Steve Troughton-Smith. Dat is in de /AppleInternal-map en met twee opties in de lijst van voorkeuren in UIPrefs, namelijk DraggingEnabledPhone en DragginEnabled BOOLs. Het slepen van items tussen diverse apps is beperkt door de optie CancelOnDeactivationPhone. De functie maakt het mogelijk om een of meer items op te pakken in een app en vervolgens via het homescreen naar een andere app te gaan en de items daar weer neer te zetten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om bestanden, foto's of links te verslepen. De functie zal onderdeel zijn van iOS 11 voor iPads. Apple brengt iOS 11 dit najaar uit en de fabrikant zette de eerste bèta afgelopen week online. Het is onbekend of in toekomstige versies van iOS 11 voor iPhones drag&drop ook te activeren zal zijn, maar Throughton-Smith speculeert erop dat als veel mensen erom gaan vragen bij Apple, de softwaremaker de functie zal aanzetten. Het is niet voor het eerst dat de ontwikkelaar een verborgen functie in iOS ontdekt. Vorig jaar zette hij beeldmateriaal online van een toetsenbord dat met één hand te bedienen is. Naast drag&drop ontdekte een andere ontwikkelaar dat het nieuwe control center een systeem voor plug-ins heeft. Daardoor is het mogelijk om functies toe te voegen aan control center.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.