Draadloos opladen van iPhone 8 wordt pas later geactiveerd
De draadloze oplaadfunctie van de iPhone 8 zou niet meteen gaan werken op het toestel. Een software-update moet de optie op een later moment inschakelen. Dat zegt de doorgaans goed ingelichte Apple-blogger John Gruber op Twitter.

Volgens Gruber wordt de draadloze oplader voor de iPhone 8 niet in de doos van de smartphone geleverd. Gebruikers moeten het bijbehorende apparaat los aanschaffen.

De iPhone 8 zal worden geleverd met het besturingssysteem iOS 11, maar de draadloze oplader wordt volgens Gruber pas bij iOS 11.1 geactiveerd. Apple deed vorig jaar iets vergelijkbaars met de portretfotofunctie van de iPhone 7 Plus.

Het is onduidelijk waarom de draadloze oplaadfunctie pas later wordt geactiveerd. Gruber denkt dat het met zowel hardware als software te maken kan hebben. Een hardwareprobleem kan er op wijzen dat Apple de oplaaddocks pas later kan leveren.

Glazen achterkant

Uit eerdere geruchten bleek dat Apple een glazen behuizing gebruikt voor de iPhone 8, zodat de draadloze oplader beter verbinding kan maken.

De iPhone 8 is nog niet officieel onthuld. Dit zal vermoedelijk in september gebeuren.