Cloud-telefoon Robin belooft ruimtegebrek op te lossen

Gepubliceerd op 01 Sep, 2015

De nieuwe Android-fabrikant Nextbit heeft Robin onthuld: een smartphone moet voorkomen dat de telefoon geen opslagruimte meer heeft door bestanden en apps op een slimme manier in de cloud op te slaan.
Nextbit is opgericht door twee oud-Android-medewerkers en het voormalige hoofd van de ontwerpafdeling van HTC. De Android-telefoon van Nextbit komt met 32 GB aan opslaggeheugen en 100 GB aan opslag in de cloud. Wanneer de telefoon bijna vol zit, is het de bedoeling dat de telefoon zelf data overzet van de telefoon naar de cloud. Het gaat hierbij niet alleen om foto's video's, maar ook apps. De telefoon probeert dat op een slimme manier te doen, gebaseerd op het gedrag van de gebruiker. Apps die niet vaak worden gebruikt zullen eerder naar de cloud worden overgezet terwijl vaakgebruikte apps op het toestel zelf blijven staan.

Specificaties

De Nextbit Robin heeft een 5,2 inch-scherm met een full hd-resolutie. Daarnaast beschikt het toestel over een Snapdragon 808-chip en 3GB aan werkgeheugen. De telefoon heeft een 2680 mAh-accu, een usb type c-poort die ook usb 3.0-snelheden ondersteunt en een vingerafdrukscanner die is geïntegreerd in de aan/uit-knop. Het toestel beschikt verder over een 13 megapixelcamera en een nfc-chip. Het toestel komt in mint-kleurige en donkerblauwe uitvoering.

Kickstarter

De smartphone van Nextbit probeert momenteel 500.000 dollar op te halen op crowdfundingsite Kickstarter. Mensen die het project willen steunen kunnen de smartphone bestellen voor een bedrag van 299 dollar (zo'n 265 euro, exclusief verzendkosten). Uiteindelijk zal de telefoon 399 dollar gaan kosten (ongeveer 354 euro).

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.