Chrome OS krijgt Play Store en Android-apps in september

Gepubliceerd op 20 May, 2016

Google geeft apparaten met Chrome OS in september de mogelijkheid om Android-apps te installeren vanuit de Play Store. Ontwikkelaars kunnen vanaf juni aan de slag met de nieuwe functie van Googles besturingssysteem voor laptops.

Vanaf juni verschijnt de Play Store in het Dev-channel voor drie modellen, namelijk de Asus Chromebook Flip, Acer Chromebook R11 en Google Pixel 2015. Vanaf september zal de functie in de stabiele versie van Chrome OS zitten en de Play Store komt voor het einde van het jaar naar tientallen verschillende modellen. Het gaat echter niet om alle Chromebooks die ooit zijn verschenen. De eerste Chromebook Pixel van Google staat bijvoorbeeld niet op de lijst. Voor de functie gebruikt Google een Android-framework waarbinnen de apps zullen draaien. Omdat de Play Store werkt met Google-accounts, kunnen gebruikers eerder betaalde apps op Android ook zonder extra kosten installeren op Chrome OS-apparaten. Ontwikkelaars hoeven vermoedelijk geen wijzigingen aan te brengen om apps te laten draaien op Chrome OS, maar veel apps zullen niet mooi meeschalen met de veel grotere schermen van laptops en desktops op Googles besturingssysteem. Vorige maand dook al een venster op in Chrome OS dat erop wees dat de Play Store naar het besturingssysteem zou komen. Er gaan al langer geruchten over verdere integratie van Android en Chrome OS, maar Google hield zijn mond daarover in de keynote voor I/O die woensdagavond Nederlandse tijd plaatsvond. Chrome S Play Store Door: Tweakers

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.