'Chinese smartphones krijgen gebogen scherm van Samsung'

Gepubliceerd op 29 Feb, 2016

Een aantal grote Chinese smartphonemakers gaan hun smartphones uitrusten met een gebogen scherm. Het Koreaanse Samsung verkoopt de schermen die vooralsnog alleen zijn gebruikt in de eigen Edge-smartphones.
De Chinese fabrikanten willen het aanbod vergroten en meer klanten aanspreken, schrijft de Koreaanse site ETNews maandag. Vivo, Huawei en Xiaomi komen met smartphones met een gebogen scherm. De drie Chinese fabrikanten hebben een contract afgesloten voor de levering van de speciale schermen. De XPlay5 van Vivo heeft waarschijnlijk zo'n scherm. Vorige week dook een afbeelding op van de XPlay5 met een scherm dat aan beide kanten gebogen is. De smartphone wordt gezien als tegenhanger van de Samsung Galaxy S7 Edge. De XPlay5 is de eerste smartphone met 6GB werkgeheugen. Ook heeft het apparaat een Qualcomm Snapdragon 820-processor, net als de S7 Edge in sommige markten. Samsung is de enige fabrikant die gebogen schermen voor smartphones op grote schaal maakt. Vorig jaar sloot Samsung al een contract met Blackberry voor de levering van de schermen. Een reden voor Samsung om de schermen te verkopen is dat de verkoop van de eigen smartphones stagneert, terwijl de Chinese smartphonemakers snel groeien.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.