Chinees merk Haier brengt voor het eerst smartphones uit in Nederland
Het Chinese elektronicamerk Haier gaat dit jaar voor het eerst smartphones uitbrengen in Nederland. Dat heeft het bedrijf aangekondigd aan de vooravond van het Mobile World Congress in Barcelona, de grootste smartphonebeurs van het jaar.

In mei verschijnen de eerste twee toestellen van het bedrijf, de HaierPhone V4 en L56, voor respectievelijk 279 en 179 euro.

De V4 heeft een full hd-scherm van 5,5 inch met een octa-core processor van Mediatek en 2 GB werkgeheugen. Er is 16 GB opslagruimte en een camera van 13 megapixel met een dubbele flitser. Ook heeft het toestel een vingerafdrukscanner aan de achterkant.

Verkoop

De goedkopere L56 is ook kleiner, met een scherm van 5 inch. Daarop worden 1280 bij 720 pixels getoond, aangedreven door een quad-core processor met 2 GB werkgeheugen en 32 GB opslagruimte.

Beide toestellen draaien op Android 5.1. Een woordvoerder van Haier laat weten dat de smartphones niet alleen online, maar ook in fysieke winkels verkocht zullen worden. Na de introductie van de V4 en L56 zegt het bedrijf dit jaar nog “drie of vier” smartphones in Nederland uit te zullen brengen.

Het is niet bekend hoeveel smartphones Haier wereldwijd precies verkoopt. Het merk verkoopt voornamelijk telefoons in thuisland China, maar daar moet het andere Chinese merken als Huawei, Xiaomi en Lenovo voor zich dulden. Verder is Haier vooral bekend van wasmachines, televisies en airconditioners.