Ceo schermleverancier Apple: iPhones krijgen oledschermen

De ceo van Sharp, een van de leveranciers van schermen voor Apple, zegt dat de fabrikant overstapt op oledschermen voor volgende versies van zijn iPhones. De geruchten daarover gaan al sinds een paar jaar.

De topman wilde niet zeggen wanneer Apple zou overschakelen op oledschermen, maar hintte er wel op dat Sharp de productie van dergelijke schermen zou kunnen verplaatsen naar de Verenigde Staten. “Als onze belangrijkste klant dat wil, is het dan mogelijk dat wij dat niet doen?”, vraagt Tai Jeng-wu, sinds twee maanden ceo van Sharp, retorisch.

De topman deed zijn uitspraken tijdens de uitreiking van een eredoctoraat op de universiteit waar hij zijn opleiding heeft gehad. “We weten niet of Apples oled-iPhones een hit zullen zijn, maar als Apple dit pad niet bewandelt en zichzelf transformeert, dan zal er geen innovatie zijn. Het is een crisis, maar het is ook een kans”, zo hield hij de studenten voor in zijn toespraak.

De iPhone zou niet het eerste product zijn met een oledscherm. Sinds de eerste generatie gebruikt Apple oledschermen voor zijn Apple Watch en de Touch Bar op de nieuwe MacBook Pro’s is ook een oledscherm. Alle varianten van de iPhone hebben momenteel lcd’s. Oledschermen leveren een veel hoger contrast en zijn bovendien dunner, wat een dunnere behuizing kan opleveren of ruimte vrijmaakt in de huidige behuizing voor nieuwe componenten of een grotere accu. Samsung maakt steevast gebruiken van oledschermen voor zijn high-end smartphones, maar ook Google, Huawei, OnePlus, HTC en LG hebben modellen met dergelijke displays.