'Blackberry werkt aan drie nieuwe Android-smartphones'
Blackberry werkt aan drie nieuwe Android-smartphones, waarvan de eerste in juli of augustus al op de markt komt. De smartphones zijn zowel bedoeld voor de zakelijke markt als voor de consumentenmarkt.

De smartphones met de codenamen Neon, Argon en Mercury komen eind dit jaar en begin volgend jaar uit, schrijft Venturebeat op basis van anonieme bronnen. De Mercury, die een 4,5 inch scherm heeft, is het enige toestel met een fysiek toetsenbord.

Blackberry zou in juli of augustus komen met de eerste smartphone: de Neon. Het apparaat heeft een 5,2 inch full hd-scherm en is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 617 en 3 GB werkgeheugen.

De Neon heeft een batterij van 2610 mAh en een opslagcapaciteit van 16 GB. Het toestel heeft een behuizing met een metalen frame en plastic achterkant met een 13 megapixelcamera.

Argon

De Argon heeft een iets groter 5,5 inch-scherm met een QHD-resolutie. De smartphone heeft een Snapdragon 820-processor met 4 GB werkgeheugen en 32 GB opslagruimte.

Het toestel wordt gekenmerkd door een vingerafdrukscanner en een usb c-aansluiting. Aan de achterzijde zit een camera met 21 megapixels. De Argon zou in oktober op de markt komen.

Mercury

De laatste in het rijtje is de Mercury met een fysiek toetsenbord onderaan het scherm. Het toestel heeft een Snapdragon 625, 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslagruimte.

De Mercury heeft een batterij van 3400 mAh en een camera van 18 megapixel. Over de behuizing is nog niets bekend. De smartphone zou begin volgend jaar uitkomen.