BlackBerry toont details Android-toestel Neon op eigen site

BlackBerry heeft kortstondig afbeeldingen en specificaties van een nieuwe Android-smartphone op zijn site getoond. Daaruit valt op te maken dat het model met de naam Neon en typeaanduiding DTEK50 gelijkenissen vertoont met de Alcatel Idol 4.

BlackBerry heeft de site van de DTEK50 offline gehaald maar in de Google-cache is deze nog te vinden en gebruikers van Crackberry wisten de afbeeldingen vooraf te downloaden. Het kortstondig verschijnen van de site wijst op een op handen zijnde introductie.

Naar de BlackBerry Neon werd eerder als ‘Hamburg’ gerefereerd maar draagt nu de aanduiding DTEK50. Het toestel heeft een 5,2″-scherm met resolutie van 1920×1080 pixels. De soc is een Qualcomm Snapdragon 617, die gecombineerd wordt met 3GB ram en 16GB opslaggeheugen, dat uit te breiden is via een sd-geheugenkaart.

De camera is een 13-megapixelmodel met dual led-flash, terwijl de frontcamera een 8-megapixelversie is. Het toestel beschikt over een 2610mAh-accu en een witte led voor notificaties. Verder draait het model Android 6.0 met BlackBerry’s eigen software.

Het toestel vertoont sterke gelijkenissen met de Alcatel Idol 4 en BlackBerry lijkt het toestel dan ook door TCL te laten maken. De Idol 4 staat voor rond 265 euro in de Pricewatch. Wanneer BlackBerry het toestel precies officieel gaat aankondigen is niet bekend en of ook een tweede Android-smartphone met codenaam Rome, waar geruchten over waren, verschijnt, is eveneens niet duidelijk.

BlackBerry DTEK50BlackBerry DTEK50BlackBerry DTEK50