Blackberry lekt verkoopdatum en specificaties van Priv-smartphone
Op de website van Blackberry stond voor korte tijd informatie over de nieuwe Blackberry Priv, een telefoon die op Android draait.

Dat melden forumbezoekers van Crackberry. De pagina waarop de specificaties vermeld stonden is inmiddels weer offline gehaald. Dezelfde informatie staat vermeld op de website van Carphone Warehouse.

De Blackberry Priv bevat een 1,8GHz Qualcomm Snapdragon 808-processor en 3GB RAM. De telefoon heeft 32GB ingebouwde opslag, met de mogelijkheid om dit uit te breiden met een microSD-kaart. Het gebogen scherm is 5,4-inch groot.

De 18-megapixelcamera van de Priv bevat een optische beeldstabilisator en een f/2.2 diafragma. De camera zou in staat zijn om 4K-video’s met 30 frames per seconde op te nemen. De selfiecamera van 2-megapixel kan 720p-video’s maken.

Prijs

Volgens de website zal Blackberry de Priv vanaf 16 november verkopen. Op de website werd een prijs van 749 dollar vermeld. Het is onduidelijk of het hierbij ging om Amerikaanse of Canadese dollars. Afhankelijk daarvan zou het gaan om 669 euro of 509 euro. In het Verenigd Koninkrijk zal de Blackberry Priv 580 pond (799 euro) kosten.

De Priv is Blackberry’s eerste telefoon die draait op Android. Daarmee stapt Blackberry af van zijn eigen besturingssysteem. Het bedrijf wil zich meer richten op het aanbieden van zakelijke diensten.