Bèta Android 7.0-firmware voor Samsung Galaxy S7 en S7 edge verschijnt online

De testversie van de Android 7.0-firmware voor de Samsung Galaxy S7 en S7 edge is online verschenen. Een lid van een Vietnamees forum zette de bestanden op Google Drive. Samsung begon woensdag met de bèta van de Android Nougat-update.

De testversie is te downloaden voor de single- en dualsimversies via links in de forumtopics van de S7 en S7 edge op het Vietnamese forum Choi Mobile. Volgens de Nederlandse Samsung-fansite SamMobile gaat het om de echte testversies van de Android 7.0-firmware. De site raadt desondanks dagelijks gebruik van de testversie af, omdat het geen stabiele software zou zijn.

Samsung maakte enkele dagen geleden bekend dat het woensdag zou beginnen met het aanbieden van de bèta aan gebruikers. De test duurt tot half december en de stabiele versie zal dus op zijn vroegst vlak daarna verschijnen. Gebruikers van de Galaxy S7 en S7 edge zitten op dit moment op Android 6.0.1 Marshmallow.

Concurrent LG is inmiddels begonnen met het aanbieden van Android 7.0 voor de LG G5, terwijl Lenovo druk bezig is met het voorbereiden van updates voor onder meer de Moto G4 en G4 Plus.

Testversie Android 7.0 op Samsung Galaxy S7 (screenshot: SamMobile)Testversie Android 7.0 op Samsung Galaxy S7 (screenshot: SamMobile)Testversie Android 7.0 op Samsung Galaxy S7 (screenshot: SamMobile)Testversie Android 7.0 op Samsung Galaxy S7 (screenshot: SamMobile)Testversie Android 7.0 op Samsung Galaxy S7 (screenshot: SamMobile)Testversie Android 7.0 op Samsung Galaxy S7 (screenshot: SamMobile)Testversie Android 7.0 op Samsung Galaxy S7 (screenshot: SamMobile)Testversie Android 7.0 op Samsung Galaxy S7 (screenshot: SamMobile)Testversie Android 7.0 op Samsung Galaxy S7 (screenshot: SamMobile)Testversie Android 7.0 op Samsung Galaxy S7 (screenshot: SamMobile)Testversie Android 7.0 op Samsung Galaxy S7 (screenshot: SamMobile)Testversie Android 7.0 op Samsung Galaxy S7 (screenshot: SamMobile)