Benchmark duidt op OnePlus-telefoon met 4k-scherm

Een entry in de database van GFXBench wijst op het bestaan van een OnePlus-smartphone met 4k-scherm. De telefoon beschikt volgens de entry over ongeveer dezelfde hardware als de al bestaande OnePlus 3.

De entry heeft als titel ‘unknown’, maar bij het besturingssysteem staat ‘Android OnePlus Edition’, een tekst die alleen te vinden bij andere modellen van de Chinese fabrikant. De schermresolutie staat vermeld als 3840×2160 pixels, terwijl bij het schermformaat 6,5″ staat, meldt Telefoonabonnement.nl. Dat schermformaat is notoir onbetrouwbaar in de benchmark: bij de OnePlus 2 staat vermeld dat deze over een schermformaat tussen 4,6″ en 13,8″ beschikt, terwijl die telefoon een 5,5″-display heeft. De resolutie is makkelijker uit te lezen en dus vrijwel altijd correct.

De entry bevat geen resultaten, waardoor niet te zien is hoe de OnePlus-telefoon presteert in GFXBench. Bij de overige specificaties zijn dezelfde kenmerken te zien als bij de OnePlus 3, met een werkgeheugen ter grootte van 6GB en een opslag die 64GB zal bedragen.

OnePlus heeft tot nu toe weinig verschillende modellen uitgebracht. Naast de OnePlus One, 2 en 3 kwam het vorig jaar alleen met de OnePlus X, een kleiner model dat geen opvolger zal krijgen. Bovendien heeft het bedrijf moeite met het maken van updates voor bestaande toestellen. Daarom voegt de fabrikant zijn Chinese en westerse firmwares samen om sneller updates te kunnen pushen.

Door: Tweakers