Apple Music heeft na maand elf miljoen leden
Apple heeft een maand na de introductie van Apple Music zo’n elf miljoen leden die een gratis proefabonnement op de muziekstreamingdienst.

Dat vertelt Eddy Cue van Apple aan USA Today.

Apple lanceerde Apple Music op 30 juni in honderd landen. Tot nu toe hebben elf miljoen mensen dus een gratis proefabonnement van drie maanden afgesloten. Daarvoor hebben ze wel een account nodig en moeten creditcardgegevens worden ingevuld.

Aan het eind van de periode wordt het gratis abonnement automatisch omgezet naar een betaalde variant.

Tot nu toe hebben twee van de elf miljoen mensen gekozen voor het duurdere gezinsabonnement dat 14,99 euro per maand kost. Voor dat bedrag mogen zes gezinsleden van hetzelfde abonnement gebruikmaken. Een normaal abonnement voor één persoon kost 9,99 euro.

Uitdagingen

Jimmy Iovine, de muziekproducer die voor Apple werkt sinds de overname van Beats, is blij verrast met de cijfers. Wel stelt hij dat er nog uitdagingen zijn.

“Veel mensen buiten de Verenigde Staten moet je uitleggen wat het is en hoe het werkt. Daarnaast hebben we nog de uitdaging om millennials te overtuigen te betalen voor muziek. Tot slot zijn er ook genoeg mensen die wel willen betalen, maar hen moeten we ook nog daadwerkelijk bereiken.”

Spotify, de grootste concurrent van Apple Music, heeft 75 miljoen gebruikers waarvan er 20 miljoen een betaald abonnement hebben. Spotify is met reclames en beperkingen ook gratis te gebruiken.

Door: Nu.nl