Apple maakt sommige iPads goedkoper en voorziet andere van meer opslag

Gepubliceerd op 08 Sep, 2016

Apple heeft de prijzen van veel varianten van de iPad verlaagd. In andere gevallen biedt de fabrikant voor dezelfde prijs of een tientje meer een versie met een hogere opslagcapaciteit aan. Apple voerde de wijzigingen woensdagavond door.

De grootste prijsdaling is voor de 256GB-variant van de 4g-versie van de iPad Pro 12.9, tevens de duurste Apple-tablet. Die gaat omlaag met 150 euro, van 1429 euro naar 1279 euro. Bij de iPad Air 2 heeft de fabrikant ervoor gekozen om bij het wifi-basismodel de prijs gelijk te houden, maar de opslagcapaciteit te verdubbelen, terwijl bij andere varianten de prijs iets stijgt in ruil voor die verdubbeling.

Door de stap verwijdert de Amerikaanse elektronicamaker alle 16GB-modellen van de tablet uit het assortiment. De goedkoopste variant is de iPad mini 2 met 32GB voor 299 euro. Dat was tot aan woensdag een 16GB-variant voor die prijs.

Daarmee liggen de opslagcapaciteiten meer in lijn met die van de nieuwe iPhone 7, die Apple woensdag presenteerde. Die komt alleen nog in varianten van 32GB, 128GB en 256GB. De iPhone 7 heeft onder meer een aanraakgevoelige Home-knop, beschikt niet over een 3,5mm-jack voor headsets en de Plus-versie heeft een dubbele camera om optische zoom mogelijk te maken.

De smartphone komt over anderhalve week uit in de Benelux, tegelijk met andere landen als Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Wanneer er nieuwe modellen van iPads uitkomen, is onbekend. Geruchten gaan dat Apple volgend jaar weer nieuwe tablets aan het assortiment zal toevoegen.

Door: Tweakers

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.