Apple laat nieuwe MacOS automatisch downloaden

Gepubliceerd op 04 Oct, 2016

Apple gaat zijn nieuwste besturingssysteem MacOS Sierra voor iMacs en MacBooks automatisch laten downloaden.

Vanaf maandag gaan Apple-computers van gebruikers die het automatisch downloaden van updates aan hebben staan en die genoeg opslagruimte beschikbaar hebben, van start met het downloaden van het nieuwste besturingssysteem. De computers moeten wel modern genoeg zijn om het besturingssysteem aan te kunnen.

Als de download voltooid is, kan de gebruiker de installatie vervolgens zelf starten. Gebruikers die niet van het automatisch downloaden gediend zijn, kunnen dat vermijden door automatische updates uit te zetten. Dat schrijft The Loop maandag.

Het automatisch downloaden doet denken aan het veelbekritiseerde upgradeprogramma van Microsoft, dat het nieuwste besturingssysteem Windows 10 automatisch liet downloaden. Een vrouw uit Seattle kreeg zelfs een schadevergoeding van 10.000 dollar nadat haar computer Windows 10 ongevraagd gedownload had. Siri

MacOS Sierra brengt onder meer stemassistent Siri naar de desktopcomputers van Apple. De assistent kan niet alleen worden gebruikt om het internet te doorzoeken, maar kan ook worden ingezet om lokale bestanden te doorzoeken, om iTunes-playlists aan te zetten, of om berichten te sturen.

Het wordt verder mogelijk om Macs te ontgrendelen met een gekoppelde Apple Watch. Daarnaast komt er een 'universeel klembord', waarmee het mogelijk is om tekst te kopiëren op één Apple-apparaat en te plakken op een ander. Door: NU.nl

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.