Apple-fabrikant test draadloze oplader nieuwe iPhone

Gepubliceerd op 01 Nov, 2016

Fabrikant Foxconn test een draadloze oplaadmodule, die bedoeld is voor de opvolger van de iPhone 7 of een later toestel.
Dat meldt Nikkei op basis van bronnen. Het draadloze oplaadsysteem zou worden geïntegreerd in de iPhone. Het is nog onduidelijk of het systeem zal worden geïntegreerd in de iPhone die in 2017 zal verschijnen. Mogelijk wordt de functie beperkt tot bepaalde telefoons, zoals bijvoorbeeld het grotere Plus-model van de iPhone. Volgens de bronnen is het ook nog onzeker of de draadloze oplaadtechnologie in de volgende iPhone gebruikt kan worden. Op het moment kijkt Foxconn of ze de draadloze oplader snel en accuraat genoeg kunnen produceren. Op basis hiervan besluit Apple wat met de technologie gedaan zal worden. Apple en Foxconn wilden niet op de geruchten reageren. Toen Apple-topman Phil Schiller in 2012 werd gevraagd naar draadloos opladen, zei hij dat de functionaliteit niet veel praktische voordelen met zich meebrengt. Een draadloos oplaadstation moet alsnog met een snoer op een stopcontact worden aangesloten.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.