Apple experimenteert met draadloos laden voor volgende iPhone

Gepubliceerd op 01 Dec, 2015

Apple experimenteert volgens een nieuw gerucht met technologieën als usb-c en draadloos laden voor in zijn volgende iPhone. Ook zou het overwegen de vingerafdrukscanner in het scherm te zetten, terwijl 3D Touch ondersteuning voor multitouch zou moeten krijgen.

Volgens een Weibo-gebruiker die vaker juiste informatie over onaangekondigde smartphones heeft gepubliceerd, heeft Apple momenteel nog vijf prototypes met verschillende nieuwigheden waarmee het aan het testen is. GforGames tekent aan dat de meeste daarvan nooit op de markt zullen komen.

Apple zou experimenteren met onder meer draadloos laden, een technologie die enkele jaren in onder meer Lumia's zit, in Nexus-telefoons heeft gezeten en die ook in de Galaxy S6 te vinden is. Bovendien zou het een usb-c-poort willen toevoegen voor zowel data-overdracht als audio. Dat ligt in lijn met een gerucht van vorige week, dat Apple de 3,5mm-jack voor headsets niet meer wil gebruiken in de volgende iPhone. Het is onbekend of Apple Lightning zou willen vervangen voor usb-c, maar dat ligt wel voor de hand.

Daarnaast zou de vingerafdrukscanner in het scherm kunnen zitten. Dat is niet onmogelijk, omdat diverse fabrikanten bezig zijn met het inbedden van scanners achter materialen als metaal en glas. Het scherm zou bovendien multitouch voor 3D Touch ondersteunen en mogelijk van het oled-type zijn, in plaats van de lcd's die Apple gebruikt sinds de release van de eerste iPhone. De Apple Watch heeft ook een oled-display. Daarnaast speelt Apple met de gedachte om meerdere camera's naast elkaar te gebruiken, zoals onder meer de Honor 6 Plus van Huawei.

Het gerucht is niet te verifiëren, maar het gebeurt vaker dat nog onduidelijke, maar juiste informatie over de volgende iPhone in dit stadium naar buiten komt. Apple bracht de iPhone 6s-generatie eind september uit en zal de vermoedelijke iPhone 7 waarschijnlijk ergens in de tweede helft van volgend jaar uitbrengen.

Door: Tweakers

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.