Alle Apple-apparaten getroffen door Meltdown en Spectre

Gepubliceerd op 05 Jan, 2018

Alle Apple-computers en iOS-apparaten zijn getroffen door Meltdown en Spectre. Dat bevestigt Apple in een verklaring

Het bedrijf zou in software-updates iOS 11.2, macOS 10.13.2 en tvOS 11.2 al maatregelen hebben genomen tegen de Meltdown-bugs.

Eerder deze week waarschuwden beveiligingsonderzoekers voor de bugs Spectre en Meltdown. Door misbruik te maken van deze beveiligingsgaten, krijgen hackers toegang tot het kernelgeheugen van computers. Hierin staat gevoelige informatie opgeslagen.

Meltdown treft processors van Intel, terwijl Spectre ook misbruikt kan worden bij chips van AMD en ARM. Voor Meltdown is een oplossing in de vorm van een software-update die bedrijven moeten uitrollen, maar experts waarschuwen dat deze oplossing computers trager zal maken.

Benchmarks

Volgens Apple hebben de software-updates voor Apple-apparaten tegen Meltdown geen merkbaar verschil gehad op prestaties. De prestaties zijn bij meerdere benchmarktests hetzelfde gebleven, aldus de techgigant.

Apple heeft nog geen oplossing voor de problemen veroorzaakt door Spectre. Het bedrijf denkt echter dat het "extreem moeilijk is om misbruik te maken van dit beveiligingslek."

Andere bedrijven

Apple is één van de laatste techgiganten die vertelt in hoeverre producten zijn getroffen door het processorlek. Eerder zeiden Amazon en Microsoft zo snel mogelijk oplossingen uit te brengen om Meltdown tegen te gaan.

Processormaker Intel is deze week ook begonnen met het beschikbaar stellen van software-updates. Daarnaast zegt Google inmiddels tegen het lek beveiligd te zijn.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.