Apple aangeklaagd om 'misleidende' Wi-Fi Assist

Gepubliceerd op 23 Oct, 2015

Een Amerikaans stel heeft Apple voor de rechter gesleept vanwege Wi-Fi Assist op iOS 9. Volgens William en Suzanne Phillips heeft Apple niet duidelijk genoeg vermeld hoe de functie werkt.
Het stel heeft Apple vrijdag formeel collectief aangeklaagd in San Jose, meldde de site AppleInsider. De aanklagers willen onnodige telefoonkosten (ruim 4,5 miljoen euro) van gebruikers verhalen op het bedrijf.
Wi-Fi Assist is een functie van iOS 9 die ervoor zorgt dat iPhones automatisch overschakelen naar mobiel internet als het signaal van het wifinetwerk waarmee ze verbonden zijn zwak is.  

Onduidelijk

Volgens de Schmidts heeft Apple niet duidelijk genoeg gezegd wat de Wi-Fi Assist, die standaard wordt aangezet bij een upgrade naar iOS 9, inhoudt. Ook zorgt Wi-Fi Assist volgens de aanklagers voor overmatig datagebruik op het mobiele netwerk. Dat kan weer leiden tot het sneller bereiken van een datalimiet of hogere telefoonrekeningen.  

Uitleg na kritiek

Apple heeft begin oktober uitleg gegeven over de functie en hoe die kan worden uitgezet, maar dat was pas nadat media er veel aandacht aan hadden besteed. Het besturingssysteem was toen al ruim twee weken beschikbaar. Gebruikers zouden in de tussentijd kosten hebben gemaakt, omdat veel smartphone-bezitters via de telefoon series kijken en muziek luisteren. Omdat daarmee veel data wordt gebruikt, lopen de kosten snel hoog op.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.