Android op 86 procent smartphones in tweede kwartaal

Gepubliceerd op 18 Aug, 2016

Van alle smartphones die in het tweede kwartaal van 2016 zijn verkocht, draait 86,2 procent op het Google-besturingssysteem Android.
Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Gartner. Android staat daarmee op 297 miljoen verkochte telefoons. In een jaar tijd is het marktaandeel van Android met 4 procent gegroeid. Op de tweede plek staat iOS, dat op 12,9 procent van de verkochte telefoons staat. Daarmee zijn er 44 miljoen iPhones over de toonbank gegaan. iOS staat alleen op apparaten van Apple, terwijl meerdere fabrikanten Android mogen gebruiken. Fabrikant Samsung heeft de bestverkochte telefoon, met 76 miljoen apparaten in het tweede kwartaal. Daarmee bezit Samsung 22,3 procent van de smartphonemarkt. De besturingssystemen van Google en Apple bezitten samen een groot gedeelte van de markt. Gezamenlijk staan iOS en Android op 99,1 procent van alle smartphones. Op de derde positie staat Windows, dat draait op 0,6 procent van de verkochte toestellen. BlackBerry staat op 0,1 procent van de telefoons.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.