ACM stopt met reguleren markt vaste telefonie voor consumenten

Gepubliceerd op 18 Jul, 2016

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil stoppen met het reguleren van de markt voor vaste telefonie voor consumenten en de grootzakelijke markt.
Volgens de waakhond heeft geen van de partijen op die markten nog een dominante positie. Wel blijft ACM actief op de kleinzakelijke markt vanwege de positie van KPN. Steeds meer mensen stappen over op digitale telefonie. Bijna 85 procent van de consumentenaansluitingen is digitaal, zegt bestuurslid Henk Don van AMC. "We verwachten dat eind 2019 minder dan 5 procent van de aansluitingen nog klassiek is." Veel digitale aansluitingen worden tegenwoordig verkocht in bundels met internet en televisie.

Zakelijk

Op de grootzakelijke markt, voor klanten die diensten gebruiken waarbij meer dan 12 gesprekken tegelijk kunnen worden gevoerd, hebben concurrenten hun positie ten opzichte van KPN voldoende verbeterd. Op de kleinzakelijke markt, voor tussen de 2 en 12 gespreksdiensten, is het marktaandeel van KPN nog zo groot dat ACM die wil blijven reguleren. Bedrijven kunnen reageren op het ontwerpbesluit over het stoppen van reguleren reageren. Daarna wordt het besluit voorgelegd aan de Europese Commissie en neemt ACM een definitief besluit.

Meer informatie?

Bel 040-3031500
info@qteco.nl

Qteco gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet bewaard voor andere doeleinden. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.